Overslaan en naar de inhoud gaan

The Artist Studio

Maison Natan creëerde de Artist Studio, omdat het huis sterk gelooft in de vele manieren waarop jonge talenten zich kunnen ontwikkelen. Zo kan het huis ook inspiratiebronnen opdoen en nieuwe perspectieven ontwikkelen binnen de Belgische creatieve scene. Deze initiatieven passen bij de waarden van Natan, die allemaal draaien om passie, creativiteit en knowhow. Deze kunstenaars werden uitgenodigd om hun werken te exposeren op de eerste verdieping van onze boetiek in de Naamsestraat in Brussel, die werd ingericht als tijdelijke galerie. Elk tentoongesteld kunstwerk werd speciaal voor de gelegenheid gemaakt.

OTS x NATAN

Deze tentoonstelling bood plaats aan Jurgen Ots, een internationaal gerenommeerde kunstenaar. Buiten Maison Natan werden zijn werken geïnstalleerd en tentoongesteld in het Walker Art Center te Minneapolis, en maken ze deel uit van collecties zoals de Collections Rotschield en die van Marina Fossati.

Om zijn serie 'Periaqueductal Grey' te creëren, gebruikte Jurgen Ots vintage projectieschermen uit verschillende tijdperken en van verschillende oorsprong, die hij vond in tweedehandswinkels. Hij zaagde ze in stukken en bevestigde ze op een houten structuur om het publiek te laten reflecteren op de tijd en het karakter van de technologie. Voor de kunstenaar verwees dit ongebruikelijke materiaal naar een tijdperk waarin we ons nog niet bewust waren van het belang dat schermen zouden innemen in onze levens. Zijn menselijke en visionaire instelling nodigt de kijkers uit om zich voor de schermen te verzamelen, maar zonder clichés, met een artistieke bedoeling.

Dit bijzondere kunstwerk werd in drie weken ontworpen in de Artist Studio. Na de expositie kocht het Maison het aan voor zijn vaste collectie.

Denis Meyers x NATAN

De allereerste editie van de Artist Studio bestond uit een samenwerking tussen Natan en de graffitikunstenaar en typograaf Denis Meyers. Zijn interpretatie van de iconische handtas van Natan werd verkocht voor een bedrag van € 3000 tijdens een bijzondere Verkoop in de boetiek in Knokke. De opbrengst werd overgemaakt naar de "Stichting Laly", een liefdadigheidsorganisatie die gewijd is aan de ondersteuning van kinderen met een hoofdtrauma.

Dennis Meyers X NATAN

Piatti x NATAN

Pablo Piatti staat bekend om zijn muurschilderingen en zijn stoffen. Zijn schilderingen getuigen van een complex en poëtisch universum en vormen een hommage aan de muziek en de literatuur. Ze komen voort uit zijn nauwgezette bestudering van de (r)evoluties van de natuur. Maison Natan nodigde de kunstenaar uit om handgemaakte couturestukken te beschilderen voor een nieuwe Oosterse capsulecollectie.

Pablo Piatti schilderde ook de decoratie van tere bloemen en bladeren op de muren van de couture boetiek aan de Avenue Louise en de prêt-à-porter winkel in Antwerpen.

Piatti X NATAN
Margaux Baert

Margaux Baert x NATAN

De Belgische kunstenares Margaux Baert is van jongs af een gepassioneerde tekenares die haar schetsen graag tot leven brengt door deze driedimensionaal te maken. Dit doet ze door verschillende creatieve technieken te gebruiken om met papier en ijzerdraad te werken. Haar creaties zijn als ingewikkeld en poëtisch kantwerk en verfijnde, delicate kunstwerken. Ze beschrijft haar kunst als "een sfeer, een belofte van reizen en poëzie. Om de toeschouwer een magische ervaring te geven, een onvergetelijke herinnering."

Deze majestueuze papegaai is een papieren sculptuur gemaakt in de kleuren van de Natan collectie.