Overslaan en naar de inhoud gaan

The Artist Studio

Natan creëerde de Artist Studio, omdat het huis sterk gelooft in jong Belgisch talent. In de eerste plaats omdat deze artiesten ons inspireren en ons nieuwe perspectieven bieden, elk op hun eigen manier. Ten tweede reflecteert dit initiatief perfect de waarden van Natan, die allemaal draaien rond passie, creativiteit en knowhow. Deze bijzondere Belgische kunstenaars werden uitgenodigd om unieke creaties te exposeren op de eerste verdieping van onze prêt-à-porter winkel in de Naamsestraat in Brussel. Elk tentoongesteld kunstwerk werd speciaal voor de gelegenheid gemaakt.

OTS x NATAN

Ditmaal hadden we het genoegen om de wereldberoemde kunstenaar Jurgen Ots te introduceren. Zijn werk wordt tentoongesteld in prestigieuze collecties zoals het Walker Art Center in Minneapolis, de Rotschield Collection in Parijs, de Marina Fossati Collection en meer.

Ots verzamelde ouderwetse projectorschermen in tweedehandswinkels om zijn serie 'Periaqueductal Gray' te maken. Hij sneed deze schermen in stroken en lijmde ze op een houten basis. Hij mengde schermen uit verschillende periodes en tijden, om een sfeer te creëren die ons voorbij de grenzen van tijd en ruimte heen voert. Dit ongewone materiaal verwijst naar een tijd waarin we nog niet wisten hoe belangrijk schermen in ons leven zouden worden. De kunstenaar wil hiermee mensen samenbrengen om naar oude schermen te kijken, maar dit keer op een artistieke manier.

Dit bijzondere kunstwerk werd in drie weken tijd gemaakt in onze Artist Studio, op de eerste verdieping van onze winkel. Na de tentoonstelling werd het stuk gekocht door Natan en werd het aan de permanente collectie toegevoegd.

Denis Meyers x NATAN

De allereerste editie van de Artist Studio was een samenwerking tussen Natan en graffitikunstenaar Denis Meyers. Deze remake van de iconische Natan handtas werd verkocht voor € 3.000 in onze prêt-à-porter winkel in Knokke. De winst ging naar de "Laly Foundation", een liefdadigheidsorganisatie die kinderen met een hoofdtrauma ondersteunt.

Dennis Meyers X NATAN

Piatti x NATAN

Pablo Piatti staat bekend om zijn op maat gemaakte muurschilderingen en voor het ontwerpen van stoffen. Zijn schilderijen komen voort uit een complexe en poëtische wereld, vol liefde voor muziek en literatuur. Ze zijn vooral het resultaat van een scherpe observatie en gepassioneerde aandacht voor de natuur. Om die reden nodigden we hem uit om enkele handgemaakte couturestukken te beschilderen voor een nieuwe, handgeschilderde oosterse capsulecollectie.

Daarnaast werden de muren van onze Brusselse couture winkel en van onze Antwerpse prêt-à-porter winkel versierd met zijn frisse bloem- en bladertekeningen.

Piatti X NATAN