Overslaan en naar de inhoud gaan

Edouard Vermeulen

De geboorte van een ontwerper

Edouard Vermeulen werd op 4 maart 1957 geboren in Ieper, in België. Al van kleins af aan was hij gefascineerd door prachtige gebouwen en architectuur. Daarom volgde hij een opleiding Interieurontwerp aan Sint-Lukas in Brussel.

Toen hij afstudeerde als binnenhuisarchitect opende hij een ruimte om zijn eerste stukken tentoon te stellen. Deze ruimte bevond zich in de inkomhal van een herenhuis, op de Louizalaan 158 in Brussel. De couturewinkel Paul Natan was in datzelfde gebouw gevestigd. Na de sluiting van de winkel in 1983 greep Edouard Vemeulen de kans om deze ruimte te huren.

Aangezien de klanten van Paul Natan het huis bleven bezoeken, besloot Edouard Vermeulen om enkele couturestukken te ontwerpen. Dit was het begin van zijn carrière als modeontwerper. Hij nam het huis over onder de naam NATAN.

Een jaar later werd de heer Vermeulen gevraagd om een aantal stukken te ontwerpen voor een goed doel. De voorzitter van dit goede doel was niemand minder dan koningin Paola. Haar aanwezigheid leidde tot een zekere bekendheid, die zijn carrière in gang heeft gezet.

Beeld: Edouard Vermeulen anno 1985

Natan Old Campaign
Baron Edouard Vermeulen

Gebrevetteerde Hofleverancier van België

De heer Vermeulen heeft al jaren de eer om verschillende leden van het Hof te mogen kleden. Daarom werd hij in 2000 door Koning Albert II van België benoemd tot "Gebrevetteerde Hofleverancier van België". In 2003 werd hij "Officier in de Orde van Leopold II" en in 2017 kreeg hij de titel van "Baron".

35 jaar creatieve directie

Vijfendertig jaar en zeven winkels later is de visie van de heer Vermeulen niet veranderd. Zijn ambitie is nog steeds om vrouwen zo elegant en hedendaags mogelijk te kleden. Hij beschouwt de leden van het huis als familie. Het is deze toewijding en passie voor mode die Natan gemaakt hebben tot wat het nu is.

Edouard Vermeulen